Festivaali

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu ja nyt myös festivaali, poikkitaiteellinen runotapahtuma, joka täyttää Kaarinan runoesityksillä, musiikilla, työpajoilla, keskusteluilla ja iltaklubeilla jo kolmatta kertaa! Kaikkiin Runo-Kaarina-festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tule mukaan!

Runo-Kaarina-festivaali järjestetään kokoontumisrajoitusten vuoksi tänä keväänä pääsääntöisesti verkossa. Osa tapahtumista järjestetään yleisötilaisuuksina Kaarina-talossa, mikäli helmikuun puolivälissä tilanne sen sallii. Kaikki verkkotapahtumien linkit julkaistaan tällä sivulla ennen festivaalia.


Runo-Kaarina-festivaali 2021

17.-20.2.2021

14.−28.2. klo 06–22
Kallenraitti, Kaarina
Kallenraitin runovalopolku

Kallenraitin runovalopolku valaisee laskiaissunnuntaista Kalevalan päivään. Valojen ja runojen ainutlaatuinen ja vaihtuva yhdistelmä on koettavissa päivittäin aamukuudesta iltakymmeneen. Teoksen runot on koottu viimeisimpien vuosien Runo-Kaarina-voittajateoksista.

Ke 17.2. – la 20.2.
Runoklubiesityksiä verkossa
Tule esiintymään runoklubille! Vuoden 2021 Runo-Kaarina-klubi esitetään Kaarinan kaupungin ja Runo-Kaarinan some-kanavissa festivaaliviikolla. Mukaan etsitään parin minuutin runoesityksiä, jotka julkaistaan yksitellen.

Runoesitykset tallennetaan Kaarina-talossa tiistaina 16.2. Runoesityksistä maksetaan palkkio. Ilmoittaudu mukaan runoklubille täällä!


Ke 17.2. klo 18
Runo-Kaarina-keskustelu verkossa
Runo-Kaarina-voittajat Pirkko Soininen, Ilkka Tahvanainen, Raisa Jäntti ja Hanna Syrjämäki. Keskustelua vetää runoilija Tommi Parkko.


To 18.2. klo 18
Säkeensitojat: Kudelmia-runoesitys verkossa


Pe 19.2. klo 18
Tommi Parkko: Miten runojen kirjoittamisessa pääsee alkuun?


La 20.2. klo 12, 14 ja 16
Runotyöpajat aloittelijoille ja runojen kirjoittamisesta kiinnostuneille

Kuhunkin työpajaan otetaan 12 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 11.2.


La 20.2. klo 12-13.30 Rap-työpaja
Kirjoita ensimmäinen rappisi!

Rap-työpajan ilmoittautuminen

Runo-Kaarina-festivaalin rap-työpajassa tutustutaan rap-lyriikkaan ja kirjoitetaan muutama oma rivi. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta rapistä tai lyriikan kirjoittamisesta, ja omien tekstien jakaminen muille on vapaaehtoista. Työpajan vetää rap-artisti, kirjailija Karoliina Niskanen.

Työpajan kesto on n. puolitoista tuntia, ja se toteutetaan Teams-kokouksena. Saat linkin kokoukseen sähköpostilla, kun olet ilmoittautunut. Osallistumiseen tarvitaan tietokone tai älypuhelin ja toimiva nettiyhteys sekä kirjoitusvälineet.

Tule mukaan!

Karoliina Niskanen (s. 1987) on freelance-näyttelijä ja rap-artisti, joka valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013. Niskanen on tehnyt musiikkia artistinimillä Lehmä ja Pyhä Lehmä, ja esiintynyt ahkerasti myös muiden suomalaisten räpartistien, muun muassa Palefacen, Rauhatädin, Mercedes Bentson ja veljensä Kajon kanssa. Alkusyksystä 2013 Bazar-kustannus julkaisi Niskasen esikoisromaanin Tilhen.

Teknisen tuen tarpeessa voit olla yhteydessä kulttuurituottaja Maija Leinoon: 0503145281 / maija.leino@kaarina.fi.

Rap-työpajan ilmoittautuminen


La 20.2. klo 14-15.30

Runon ensiaskeleet -työpaja

Runon ensiaskeleet -työpajan ilmoittautuminen

Oletko haaveillut runojen kirjoittamisesta, mutta et tiedä, miten aloittaa? Työpajassa käydään läpi runouden peruskäsitteitä, tehdään matalan kynnyksen harjoituksia verkkoympäristöä hyödyntäen sekä keskustellaan runoudesta ja kirjoittamisesta. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta runojen kirjoittamisesta ja omien tekstien jakaminen muille on vapaaehtoista. Työpajan ohjaa sanataiteilija Veera Vähämaa.

Työpajan kesto on n. puolitoista tuntia, ja se toteutetaan Teams-kokouksena. Saat linkin kokoukseen sähköpostilla, kun olet ilmoittautunut. Osallistumiseen tarvitaan tietokone tai älypuhelin ja toimiva nettiyhteys sekä kirjoitusvälineet.

Tervetuloa mukaan!

Runon ensiaskeleet -työpajan ilmoittautuminen


La 20.2. klo 16-17.30
Kuva runossa, runo kuvassa -työpaja

Kuva runossa, runo kuvassa -työpajan ilmoittautuminen

Työpajassa tutustutaan esimerkkitekstien kautta runon kuvallisuuteen sekä tehdään matalan kynnyksen harjoitteita kuvien inspiroimana. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta runojen kirjoittamisesta ja omien tekstien jakaminen muille on vapaaehtoista.

Veera Vähämaa (s.1984) on sanataiteilija ja lastenkirjailija, joka opettaa luovaa kirjoittamista niin lapsille kuin aikuisille. Vähämaa on julkaissut teoksen Korvarunoja (ntamo 2019) yhdessä runoilija Timo Harjun kanssa. 

Kuva runossa, runo kuvassa -työpajan ilmoittautuminen


14.−28.2. (24 tuntia vuorokaudessa)
Runosuunnistus Kaarinan keskustassa, Piikkiössä, Littoisissa ja Kuusistossa

Runosuunnistuksen ohjeet ja kartat julkaistaan helmikuussa.


Voit seurata Runo-Kaarina-festivaalia myös somessa Facebookissa ja Instagramissa.

Kaikki verkkotapahtumien linkit julkaistaan tällä sivulla ennen festivaalia.