Festivaali

Runo-Kaarina nyt myös festivaali, poikkitaiteellinen runotapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna verkossa. Ohjelmaa voi seurata verkossa 10-13.2.
Tule mukaan!

Runo-Kaarina-festivaali 2022

10-13.2.2022

Torstai 10.2.

Kinnunen vs Kinnunen

To 10.2. verkossa

Kinnunen vs Kinnunen on kahden sukupolven välinen runobattle, jossa isä kohtaa tyttären. Kumpi suolaa kumman vai onko rinnakkaiselo mahdollista? Luvassa on revittelyä, hauskanpitoa ja kevyttä roustaamista.

Venla Kinnunen (s. 1997) on uuden polven lavarunoilija ja teatterintekijä. Hän tutkii taiteessaan muun muassa sukupuolta, aktivismia, eläimen ja luonnon toimijuutta. Kinnunen on esiintynyt useissa lavarunotapahtumissa Turussa ja Helsingissä.

Tapani Kinnunen (s. 1962) on pitkän linjan lavarunoilija. Hän on julkaissut toistakymmentä runoteosta ja viisi romaania. Hänen runojaan on julkaistu Suomen lisäksi Englannissa, Unkarissa ja Virossa. Kinnunen on palkittu mm. Vuoden Kiilalla.

Esitys julkaistaan Kaarinan kaupungin YouTube-kanavalla ja Runo-Kaarinan nettisivulla torstaina 10.2.

Runo-Kaarina Open Mic
To 10.2. verkossa

Festivaalilava on avoin runoesityksille! Hakemuksia otetaan vastaan tammikuun loppuun asti osoitteessa bit.ly/runo-open-mic ja valituille ilmoitetaan ja annetaan tarkempia tietoja tapahtuman aikataulusta helmikuun alussa.

Tämän vuoden Runo-Kaarina Open Mic julkaistaan Kaarinan kaupungin YouTube-kanavalla torstaina 10.2.

Lisätiedot: Lempi Saurén 050 3732620


Perjantai 11.2.

Turun lausuntakerho: Kaivo LIVESTREAM
Pe 11.2. klo 18, verkossa

Turun lausuntakerho esittää Lasse Vahtolan käsikirjoittaman koosteen Yrjö Jylhän ”Kiirastuli” runokokoelmasta. Esitystä pääsee seuraamaan suorana Kaarinan kaupugin YouTube-kanavalla.

Yrjö Jylhä tunnetaan erityisesti talvisodan runoilijana. Jylhän Kiirastuli-kokoelman runot kuvaavat miesten kokemuksia rintamalla rajuissa taisteluissa. Osansa sodasta saivat kuitenkin myös kotirintama.

Välirauhan aikana kevättalvella 1941 kirjoitettu Kiirastuli jäi Jylhän viimeiseksi runokokoelmaksi. Sota muutti peruuttamattomasti Jylhän elämän ja karisti tavanomaiset sankarikäsitteet. Loppuun asti säilyivät kuitenkin kiintymys kotiin, syvä velvollisuudentunto ja soturijoukon kohtalonyhteys, jota ei mikään pystynyt korvaamaan.

Esityksen käsikirjoitus: Lasse Vahtola.
Ohjaus: Maaret Perälä.
Lausujat: Matti Pennanen, Lasse Vahtola, Reijo Virtanen, kertojana Maaret Perälä. Talvisodan lauluja esittää laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra, Auni Frantti, Varpu Ruohonen, Lasse Vahtola.

Lauantai 12.2.

Eläintarinoista esiintymistaitoon
La 12.2. verkossa

Ilkka Hautala sukeltaa puhetaiteen, mielikuvallisen työskentelyn ja ilmaisun maailmaan. Aihetta lähestytään muinaisten intialaisten tarujen, sekä antiikin puheopin myötä nykyajan tarinankerronnan käytäntöihin. Sanallisen taiteen saloihin pääsee tutustumaan lauantaina 12.2. Kaarinan kaupungin YouTube-kanavalla.


Sunnuntai 13.2.

Kaarina-salin flyygelin avajaiskonsertti: Chopin & Palmgren
Su 13.2. verkossa

Helmikuun Kaarina-talon konsertti nähdään verkossa Kaarinan kaupungin YouTube-kanavalla. Runo-Kaarina-festivaalin päättävässä konsertissa kuullaan kaarinalaispianisti Henrik Järven tulkitsemana Palmgrenin 24 preludia ja sekä Chopinin 12 etydiä Kaarina-talon uudella flyygelillä. Kuntalaisaloitteen myötä Kaarina-taloon hankittu, aiemmin Piispanlähteen koululle lahjoitettu, nyt konserttikäyttöä varten Kaarina-taloon siirretty Yamahan C7 -flyygeli tarjoaa oivat puitteet piano-, kamari- ja liedkonserttien järjestämiselle Kaarina-salissa. Henrik Järven konsertti onkin paitsi Runo-Kaarina-festivaalin huipentuma, myös uuden flyygelin vihkiäiskonsertti.

Turkulaislähtöinen pianisti Henrik Järvi on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Salzburgin Mozarteumissa, Madridin kamarimusiikkiakatemiassa sekä Pietarin konservatoriossa. Henrik Järvi on esiintynyt Turun filharmonisen orkesterin sekä Jyväskylän ja Oulun Sinfonian solistina, Turun musiikkijuhlilla, Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla sekä konserttikiertueilla ympäri Eurooppaa. Järvi on musiikkiopisto Arkipelagin säestyksen ja pianonsoiton lehtori ja valmistelee parhaillaan tohtoritutkintoa Selim Palmgrenin pianomusiikista Taideyliopistossa.

Palmgren ja Chopinin pianoteosten lisäksi konsertissa nähdään Sonjaston audiovisuaalinen runoteos, joka tuo viime vuosien Runo-Kaarina –kilpailun voittaneita runoteoksia uuteen valoon. Sonjasto (Sonja Tolonen) on Turun Taideakatemian elokuva-linjalta keväällä 2020 valmistunut kuvantekijä. Sonjasto tekemisen ytimenä on valo. Hän inspiroituu väreistä, merenrantakallioista, uuden oppimisesta ja kokeilemisesta. “En halua koskaan luopua ihmettelemisestä, se on elämän ehto.”


Voit seurata Runo-Kaarina-festivaalia myös somessa Facebookissa ja Instagramissa.